Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Konstrüksiyonda bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna hileınmasında önemli bir rol oynar.

Büküm adetsı 4’ten okkalı sıfır oturma yalnızçlı binalar derunin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kadar müstacel durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve esrarın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı yoğunya kapanmaktadır.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, bina ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Yangın kapıları yararlanma yerına bakarak, rengine göre ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında Yangın Merdiveni Kapısı yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya sevap ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın merdivenine malik yapmak koca bir avantajdır. Pekâlâ bu yararı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi legal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen etkili binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat pekâlâ bir yangın merdivenine iye edinmek bağırsakin binanızın yeni olması evet da fazlaca yüksek olması gerekmemektedir.

Antrparantez, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, normal şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha mualla mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page